Prieskonių pasaulyje. Maistinės ir gydomosios savybės

Žodynai, žinynai - Vilnius

Kategorija Žodynai, žinynai
Miestas Vilnius
Daikto būklė Puiki
Domina Mainai ir pinigai
Aprašymas

Svarbiausia prieskonių paskirtis – pagerinti maisto skonį ir aromatą, sukelti apetitą, o kartais užslėpti nepageidaujamas savybes. Vartojamos įvairios augalų dalys: džiovintos sėklos, vaisiai, šaknys, žievė grūdelių, lapelių, žiedų, šaknų miltelių pavidalais. Aliejiniai prieskonių mišiniai ne tik sustiprina patiekalo skonį, bet ir padidina jo kaloringumą. Prieskoniai skiriasi nuo žalumynų. Lapinės, žaliosios augalų dalys taip pat tinka pagardinti maistą, tačiau jos (pvz., krapai) gali būti naudojamos

Norėčiau mainais

perkanciam 4 eurai

Parduočiau už

6.00 EUR (20,75 LTL)

Panašūs daiktai